Vie perhe lomalle edullisemmin

Monesti perheissä odotetaan lomia suurella innolla. Varsinkin hiihtoloma on monelle hyvin pitkään odotettu ja suunniteltu etukäteen. Lomiin on varsin helppoa saada kulutettua turhankin paljon rahaa. Onneksi jo muutamilla kikoilla on mahdollista säästää huikeita summia rahaa ilman että matkan mukavuus kärsii. 

Lomalla kannattaakin olla rennosti, jotta taas jaksaa arjen keskellä. Loma kun on tarkoitettu lomaksi, ei suorittamiseksi. Tästä syystä lomaa ei kannata suunnitella liikaa etukäteen, mutta joitain asioita miettimällä voi lomasta tehdä jo etukäteen huimasti helpomman.

Varaa hyvissä ajoin ja säästä

Jos matkapäivät ja kohde on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen, kannattaa hotelli ja liput varata niin aikaisessa vaiheessa, kuin mahdollista. Onko kuitenkaan aivan välttämätöntä matkustaa juurikin ruuhkaisempaan sesonkiin? Monesti majoitus Helsingissä tai itseasiassa oikeastaan missä tahansa kaupungissa on edullisempi sesonkien ulkopuolella ja liput ovat sitä edullisempia, mitä aikaisemmin ne hankitaan. Tämän ansiosta voit säästää huimia summia matkakassaan muuhun käytettäväksi. 

Kun olet suunnitellut matkakohteen ja esimerkiksi mahdolliset välipysähdykset sukulaisten ja ystävien luona, on lippujen hankkiminen etukäteen helppoa. Jos kuitenkin sinua askarruttaa niiden ostaminen varhaisessa vaiheessa, voit tarkistaa mahdollisen peruutusturvan, joka saattaa maksaa muutaman Euron, mutta parhaimmassa tapauksessa säästää satoja Euroja.

Tarkista tarjoukset etukäteen

Monet paikat tarjoavat erilaisia tarjouksia ja kuponkeja, joiden avulla esimerkiksi perheen vieminen kohteeseen on paljon edullisempaa. Osa tarjouksista on saatavilla myös netin kautta ja voit näin helposti tarkistaa Internetin hakukoneiden kautta kulloinkin voimassa olevat kampanjat. 

Kannattaa hakea Internetistä myös muita lähistöllä olevia kohteita ja niiden tarjouksia. Näin voit löytää uusia suosikkipaikkoja ja mahdollisesti yllättää myös muut positiivisesti uusilla kokemuksilla. Kannattaa siis olla avoin ja kokeilla reippaasti uusia, mielenkiintoisia nähtäviä!