Vinkkejä edulliseen kodin pintaremontointiin

Kodin ilmeen ehostamiseksi ei välttämättä tarvitse tehdä massiivista remonttia, vaan pienempikin korjailu tai ehostus voi riittää muuttamaan ilmettä rutkasti. Valkeasta huoneesta pelkästään yhden tai useamman seinän värin muuttaminen voi saada tilan ihan uuden näköiseksi. Kannattaa siis suuremman remontin sijasta harkita pienempää pintaremonttia. Tällöin myös todennäköisesti säästyy aikaa ja rahaa, eikä kotikaan ole pitkään sekamelskan keskellä.

Jos olet maalaamassa vain pientä aluetta tai yhtä seinää, voit yrittää kysyä tuttavilta ja ystäviltä, olisiko heillä ylimääräisiä maaleja jäänyt remonteista tai kysyä asiasta paikallisIsta ”puskaradioista” tai muista ryhmistä. Tällöin ei tarvitse ostaa isoa määrää maalia ja luontoakin säästyy, kun ei tarvitse heittää hukkaan jo olemassa olevaa. 

Halkeama seinässä on usein pelkkä kosmeettinen haitta, joka on helppo paikata ja peittää pintamateriaalilla. Kipsilevyn pieniin halkeamiin tai koloihin riittää usein pelkkä kitti, jonka päälle maalataan muun seinän mukaista maalia. Betoniseen seinään usein toimii samankaltaiset konstit, kuin kipsilevyyn, mutta seinän kanssa kannattaa olla tarkempi, koska kipsilevyä on paljon helpompaa muokata. 

Persoonallista tyyliä edullisesti

Jos löytyy osaamista tai halua yrittää, kannattaa harkita oman seinämaalauksen tekoa. Seinämaalauksen teossa vain mielikuvitus on rajana ja voitkin tehdä juuri niin persoonallisen kuva-aiheen, kuin vain ikinä haluat. Voit myös pyytää koko perheen avuksi suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistä projektia. Se onkin mukava tapa viettää yhteistä laatuaikaa. 

Jos taas haluaa turvallisempaa vaihtoehtoa, on myös mahdollista ostaa tai teetättää seinän kokoisia julisteita, jotka kootaan osista paikalleen, ja asennetaan kuin tapetti. Niiden avulla saakin hyvää vaihtelua ja oman tyylin mukaisia kuvia löytyy varmasti, ulkomaisemista avaruusasemaan, tai suurkaupungin siluetista historiallisiin tapahtumiin. Tämä onkin helppo, halpa ja turvallinen keino uudistaa kodin ilmettä aina, kun siltä tuntuu.