Pientä pintaremonttia

Syksyisin minut ja vaimoni valtaa tarve uudistaa kotimme sisustusta. Yleensä emme suin päin ryntää maalaamaan kaikkia seiniä ja rakentamaan lisäsiipeä talon eteläpäätyyn, vaan lähdemme toteuttamaan innostustamme pienillä muutoksilla. Pienetkin muutokset tekevät suuren eron! Tässä postauksessa kerron, millaisia muutoksia olemme viime aikoina oikein tehneet. Toivottavasti juuri sinä saat tästä postauksesta ideoita omien muutosten tekemiseen!

Minun ja vaimoni ideat ja haaveet lähtevät lentoon usein, kun olemme käymässä unille. Siksi monet muutosideamme tapahtuvatkin usein makuuhuoneen sisustukseen. Tänä syksynä olemme miettineen, miltä näyttäisi kankainen sängynpääty sänkymme taustalla. Itse mietin neutraalia beigeä mutta vaimoni rohkaisisi valitsemaan punaisen sängynpäädyn. Emme ole vielä ehtineet tilaamaan uutta sängynpäätyä, mutta mitat olemme jo ottaneet. On siis vain ajan kysymys, koska sänkyämme koristaa uusi pääty!

Saunatilat ja pesuhuone on myös paikka, jossa tulee vietettyä enemmän aikaa kylmillä ja koleilla säillä. Viime syksynä päätimmekin pirstää saunan ilmettä ja asensimme sinne upeat, tuikkivat led-valot, joiden asetuksia saa säädettyä haluamallaan tavalla. Valot ovat ilahduttaneet kaikkia vieraitamme, joille olemme saunaa päässeet lämmittämään. Samalla uusimme lauteiden kaidepuut, sillä ne olivat alkaneet osoittaa hapertumisen merkkejä. Ja tulipa samaan syssyy hankittua myös uudet istuinalustat ja kiulusetti, sillä täytyyhän saunan ilmeen uudistus viedä loppuun saakka!

Ensi keväälle olemme jo suunnitelleet keittiön lattian uudistusta. Olemme aikeissa vaihtaa narisevan vinyylilankun johonkin kestävämpään ja pehmeämpään materiaaliin. Onneksi aikaa suunnittelulle on koko pitkä talvi – kun on jotakin mukavaa mitä odottaa, tuntuu talvikin menevän nopeammin. Talvella aiomme myös kilpailuttaa muutaman maalausfirman, jos vaikka innostuisimme maalauttamaan autotallin ulkoseinät!