Hyödynnä sisustamisessa elementtejä eri paikoista

Sisustaminen uudella tavalla voi olla hankalaa ja oikeanlaisten, itselle mieluisten asioiden löytäminen voi olla työn takana. Onneksi keinoja uusien inspiraatioiden löytämiseksi on valtavasti. Voit hyödyntää inspiraatioiden hankkimiseksi Internetin kuvapankkien lisäksi käymistä erilaisissa kohteissa, joiden tyylistä pidät. Käymällä paikan päällä esimerkiksi suosikki paikoissasi tai haaveidesi kohteissa, voit saada valtavasti uusia ideoita, joita voit käyttää osana projekteissasi. 

Uusien ideoiden hakeminen kohteissa paikan päällä käyminen on hyvä ratkaisu, jotta pääset näkemään elementit ja esimerkiksi tekstiilit ja värit aidossa ympäristössä. Esimerkiksi hotellin aulan seinällä olleet vanhat julisteet Helsinki päärautatieaseman julkisivusta on kuvissa hieman eri näköiset, kuin luonnossa. On siis hyvä nähdä asiat ennen niiden hankintaa. Kiertelemällä erilaisissa paikoissa saat hyvin tuntumaa eri aikakausien tyyleihin ja tyylisuuntiin ennen päätöksen tekoa. Kannattaa etsiä valmiiksi tietoa erilaisista paikoista, joista mahdollisesti voisi ottaa vaikutteita omaan ja yrittää käydä monta eri paikkaa samalla kertaa läpi.

Luonnosta voimaa

Luonnosta saatavat elementit ovat hyviä ratkaisuja sisustamisessa. Ekologiset ja usein edulliset vaihtoehdot ovat hyvä tapa piristää kodin ilmettä luonnollisen näköisesti. Puusta ja kasveista saa loistavia materiaaleja ja luonnon tuominen osaksi sisustusta on hyvä keino saada stressitöntä ympäristöä aikaiseksi. Käsistään kätevä osaa hankkia materiaalit itse ja tehdä ainakin suurimman osan itse valmiiksi. 

Luonnonvaloa kannattaa mahdollisuuksien mukaan pyrkiä hyödyntämään sisustuksessa. Luonnonvalo on edullista ja parasta valoa mitä on mahdollista hyödyntää. Voitkin saada luonnon valoa hyödyntämällä materiaalit ja värit paremmin esiin. Luonnonvaloa on helppo saada ohjattua lisää sisätiloihin lasielementeillä ja esimerkiksi peileillä. Isot peilit seinällä luovat helposti isomman ja paljon valoisamman tilan tuntua. Tämä onkin helppo keino muuttaa valon kulkua sisälle asuntoon.