Keittiö on kodin sydän

Keittiö on paikka, jossa vietetään paljon aikaa. Keittiöön remonttiin, kalusteratkaisuihin ja sisustukseen kannattaa siksi kiinnittää huomiota ja miettiä, mikä toimii juuri teidän taloudessanne parhaiten. Meillä on tehty useitakin muutoksia alkuperäiseen keittiösuunnitelmaan vuosien varrella ja kaikki muutokset ovat osaltaan tehneet keittiöstämme entistä toimivamman kokonaisuuden. Jaan tässä blogipostauksessa joitakin vinkkejä siihen, mihin kaikkeen keittiötä rempatessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Keittiön päätarkoitus on olla toimiva paikka valmistaa erilaisia ruokia ja syödä niitä. Siksi on mielestäni tärkeää aloittaa keittiösuunnittelu aina tästä lähtökohdata: käytännöllisyys menee tyylikkyyden edelle. Onneksi nämä kaksi asiaa kulkevat nykyään usein käsi kädessä, sillä kodinkoneiden ja käyttöesineiden muotoiluun kiinnitetään paljon huomiota. Tästä on hyvänä esimerkkinä tyylikäs sodastream laite, jolla valmistat kuplavettä käden käänteessä. Koska laite on ulkomuodoltaan tyylikäs, sitä ei tarvitse piilottaa käytön jälkeen keittiökaapin pimeimpään nurkkaan.

Kalusteita kannattaa myös miettiä tarkkaan. Minkä pituisia ihmisiä keittiössä valmistaa ruokaa, tarviiko pöytäpintoja madaltaa tai nostaa peruskorkeudesta? Monelleko tarvitaan työskentelypiste? Jos perheellä on tapana valmistaa paljon ruokaa yhdessä, tarvitaan enemmän tilaa kuin keittiössä, jossa on vain yksi kokki. Liesi kannattaa valita siten, että se vastaa käyttäjien tarpeisiin. Tarvitaanko grillivastuksia tai haudutusominaisuutta? Muista valita sopivat kattilat, mikäli päädyt induktiolieteen.

Sisustus kruunaa keittiön. Keittiön ei tarvi olla valkoinen tai rosteripinnoilla päällystetty. Värit on sallittuja myös keittiössä! Kokeile maalata tehosteseinä tai kaksi, tai valitse kaakeleiksi tällä kertaa värikkäät mallit! Voit hakea inspiraatiota maailmalta: miten teille sopisi esimerkiksi lämminsävyinen espanjalainen keittiö tai minimalistinen ruotsalaiskeittiö?