Kevät on pihatöiden aikaa

Keväällä kun lumet sulavat ja piha paljastuu lumen alta, on aika alkaa laittamaan pihaa kuntoon. Kauniimpi ja siistimpi piha on paljon viihtyisämpi paikka viettää aikaa ja esimerkiksi lasten viettää aikaa siellä ja leikkiä. 

Pihatyöt on mukava hoitaa talkooporukalla naapureiden, ystävien tai vaikka ihan vain perheen kesken. Näin pihan kunnostaminen talven jäljiltä sujuu paljon nopeammin, helpommin ja mukavammin. Perheenjäsenet varmasti ovat mielellään mukana auttamassa yhteisen pihan siistimisessä ja pienissä korjaustöissä.

Valitse oikeat ja hyvät työvälineet eri asioihin

Työvälineet kannattaa valita huolella. Jokainen työvaihe vaatii erilaiset välineet. Pensaita varten kannattaa hommata laadukkaat oksasakset, pensasleikkurit tai sähkökäyttöinen trimmeri. Puita, oksia ja kantoja varten terävä Fiskars kirves on varma valinta, jotta piha on helppo siistiä. Puita ja oksia kannattaa siistiä, jotta loput puut ja pensaat pääsevät kasvamaan paremmin. Siistimpi piha on miellyttävämpi paikka viettää aikaa. 

Pensaiden ja puiden alusten siistimiseen kannattaa varata laadukas harava, jonka piikit ovat tarpeeksi tukevat ja jonka varsi on tarpeeksi pitkä. Näin lehdet ja muut roskat on helppo poistaa ja jälki on siistiä.

Muista eväät talkoolaisille

Pihan siistiminen on yleensä koko päivän tai jopa useamman päivän kestävä projekti. Kannattaa siis varautua siihen että aikaa kuluu puuhastelun parissa. Kannattaa siis varata eväitä ja virvokkeita kaikille, jotta he jaksavat olla mukana auttamassa. Monesti unohtuu kuinka raskasta fyysinen työ voi olla ja sen takia kannattaa miettiä etukäteen jotta kaikille riittää syötävää. Nesteytys on myös todella tärkeää varsinkin lämpiminä päivinä ja Sodastream hiilihapotuslaitteella saat valmistettua tarpeeksi virkistävää juomaa jokaiselle. Näin jokainen jaksaa huhkia, vaikka hiki virtaisi ja hommien puurtaminen olisi raskasta.