Vinkkejä joulutunnelman luomiseen

Joulun viettäminen on usein stressaavaa koko perheelle ja kannattaakin pyrkiä minimoimaan erilaiset turhat ja aikaa vievät puuhat, jolloinka itse joulusta nauttimiseen jää enemmän aikaa. Nykyaikana valmiita tai puolivalmiita tuotteita ja ruokia on paljon saatavilla, eikä eniten aikaa vieviä hommia välttämättä tarvitse tehdä itse. 

Jouluvalot ovat loistava tunnelman luoja ja ne ovatkin edullinen ja helppo keino saada jouluista värimaailmaa aikaiseksi. LED-Nauha, jonka väriä ja kirkkautta voi säätää, ovat loistava keino tähän tarkoitukseen. Voit harkita asentavasi valonauhan pysyvämmin kalusteisiin, jolloinka ympäri vuoden voit käyttää valaistaksesi asuntoasi. Saat siis monikäyttöisen ja edullisen elementin, eikä vuodesta toiseen jatkuvaa jouluvalojen ripustelua ja keräämistä tarvitse tehdä. 

Joulukoristeiden kanssa kannattaa harkita hillittyä, ”vähemmän on enemmän” tyyliä, jolloinka säästää aikaa ja vaivaa, sekä rahaa. Pienempi määrä, vaikka vähän laadukkaampia koristeita säästää tilaa, sekä koristeet saattavat myös kestää käyttöä paljon pidemmän aikaa, säästäen sitäkin kautta rahaa. Joulun tunnelma kun syntyy kokonaisuudesta, ei pelkästään koristeista. 

Jouluruokaa helpommin

Runsas ja yltäkylläinen joulupöytä varmasti houkuttaa kaikkia, mutta sen aikaansaaminen on yleensä ison vaivan takana. Näin ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla, vaan helppoja keinoja vähentää työmäärää on runsaasti. 

Jos väkimäärä on pieni, tai tiedetään, ettei kinkkua kauheasti syödä, kannattaa harkita valmiin kinkun ostamista kaupasta, jolloinka kinkku tarvitsee vain lämmittää tai paistaa. 

Rosolli on todella isotöinen lisuke johtuen pilkottavien tuotteiden määrästä. Kaupasta valmiina ostettava Rosolli on edullinen ja säästää todella paljon aikaa. Samaten laatikot ovat paljon aikaa ja vaivaa vaativa urakka, mutta erilaisia valmiita vaihtoehtoja on runsain mitoin tarjolla ja niitä on myös helppo tuunata itse, jos kaupasta ostettava versio tuntuu liian tylsältä.