Mitä tehdä hiihtolomalla perheen kanssa?

Kauan kaivattu hiihtoloma on edessä ja usein koko perheellä saattaa olla loma samaan aikaan, jonka ansiosta yhteinen matka tai ajanvietto on mahdollista. Hiihtoloma onkin hyvää aikaa viettää aikaa perheen kesken, nauttien yhteisestä tekemisestä. 

Lomailu perheen kesken voi olla mukavaa, rentouttavaa ja kiehtovaa, vaikka joskus lomareissut perheen kesken saattavatkin tuntua pakkopullalta ja epäonnistua. Kuitenkaan ei kannata lannistua, vaan kertoa perheelle kuinka haluat loman onnistuvan kunnolla, jotta jokaisella perheenjäsenellä olisi hyvä tunnelma loman aikana ja jäisi hyvät muistot reissusta.

Mikä on perheelle sopivaa tekemistä?

Jos reissu Pohjois-Suomeen laskettelurinteiden ääreen voi olla houkutteleva ajatus, mutta pitkien matkojen päähän ajaminen tai esimerkiksi junalla matkustaminen ei välttämättä ole houkutteleva ajatus. Siksi kannattaakin miettiä lähikohteita ja esimerkiksi Pääkaupunkiseudulla on paljon erilaisia kohteita, jotka ovat vähän pienempiä, kuin esimerkiksi pohjoisen vastaavat, mutta soveltuvat päiväreissulle todella hyvin. 

Pääkaupunkiseudulta löytyy esimerkiksi koko perheelle sopiva, vuoden ympäri auki oleva merimaailma, Suomenlinna ja erilaisia näyttelyitä, museoita ja puuhapaikkoja. Näitä onkin helppo löytää hakemalla tietoa Internetistä. Kannattaakin kysyä koko perheen mielipidettä mitä he haluaisivat tehdä loman aikana ja päättää yhdessä mitä sitten kannattaa toteuttaa. Jokaisella on varmasti hyviä ideoita miten viettää yhteinen loma mieluisasti koko perheen voimin. 

Muistakaa syödä hyvin lomalla

Loman ehdottomiin kohokohtiin kuuluu hyvin syöminen ja siitä nauttii varmasti koko perhe. On helppoa löytää omaan ja perheen makuun sopiva ravintola Helsingissä, josta saa ruokaa, joka sopii koko perheen mieleen. Esimerkiksi ulkomaalaisia ruokia tai vaikka pelkästään kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita on jo monia ja löydättekin varmasti hyvän ravintolan, josta saatte laadukasta syötävää kruunaamaan loman.