Uusi keittiö - täysin uusi varustelu

Uusi keittiö ansaitsee tietenkin täysin uudet keittiövälineet ja olemmekin vaimoni kanssa viettäneet paljon aikaa haaveillen siitä, millaisista astioista tulemme tulevaisuudessa päivällisvieraidemme annokset tarjoilemaan. Siinä missä joskus nuoruudessa tuli lähinnä ostettua sitä mikä on halvinta ja mikä nyt jossain mielessä ehkä saattaa sopia edes väreiltään yhteen, olemme päättäneet tällä kertaa panostaa laatuun niin, että astiat todella kestävät vuosikymmeniä ja ne voidaan mahdollisesti jopa siirtää jälkipolville kun aika meistä jättää. 

Ensimmäisenä listallamme oli le creuset valurautapata ja -kattila. Harkitsemme vakavasti myös samaan tyyliin istuvan vesipannun ostamista, sillä tämän henkiset jykevät emalituotteet ovat erityisesti vaimoni mieleen. Meillä onkin jo yksi perintönä saatu perinteikäs paistopata, minkä edelleen hyvä kunto kertoo ehdottomasti tarinaa tuotteiden kestävyydestä. Paljon tuli keittiön uusimisen yhteydessä annettua eteenpäin kierrätykseen, mutta pata säilyi yhä uuden kokoelmamme alkuna ja kulmakivenä. 

Aterimien kohdalla ajattelimme keskittyä ajattomaan ruostumattomaan teräkseen. Haluamme niistä selkeälinjaiset ja mutkattomat. Astioiden kohdalla pääseekin taas hieman leikittelemään tyyleillä. Tällä hetkellä vaihtoehtojen kärjessä ovat perinteisellä Unikko-kuosilla piristetyt Marimekko-astiat, jotka löytyvät täältä https://www.makujakauppa.fi/tuotemerkit/marimekko/marimekko-astiat ja toisivat taattua piristystä keittiöömme. Kuosi on ajaton ja astiat sen verran kovaa laatua, että uskomme niiden selviytyvän pitkäaikaisestakin käytöstä kunnialla. Tarvikkeiden selailu on ollut meille hauskaa yhdessä vietettyä aikaa, mutta toisaalta on myös todella tyydyttävää huomata, miten kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Meillä on myös kaikkien näiden vuosien jälkeen hyvin samanlainen maku, onneksi!