Kuinka koristella toimistoa viihtyisäksi?

Viihtyisä toimisto on omiaan parantamaan työtehoa ja viihtyisyyttä. Kannattaakin mahdollisuuksien mukaan panostaa toimiston ja työpisteen sisustukseen. Omanlaisensa ja oman näköisensä työpiste tuo kodikkuuden ja turvallisuuden tuntua, luoden omaa reviiriä ja rauhoittaen stressitasoa.
Neutraalit värit ja yksinkertaiset, selkeät elementit ovat hyvä keino saada työpiste tai huone helposti ylläpidettäväksi ja siivottavaksi. Jopa pelkästään järjestelemällä työpiste uusiksi on mahdollista saada toimivampi ja työtehoa nostattava tila aikaiseksi.
Vaikka erilaiset koristeet ja tarvikkeet ovatkin hyödyllisiä ja mukava lisä kaiken keskelle, ei työpisteelle kuitenkaan kannata kasata liikaa tavaraa, se luo epäjärjestystä ja ahtautta, jolloinka työskentely voi häiriintyä ja työteho kärsiä merkittävästikin. Sekavuus myös aiheuttaa tavaroiden katoamista ja joudut käyttämään paljon aikaa tavaroiden löytämiseksi.
Kannattaa hommata kunnolliset kansiot ja lehtikotelot, sekä lokerikot, joihin voit tarvittaessa laittaa ylimääräiset paperit, esineet ja esimerkiksi elektroniikkaa, kuten laturit, kaapelit ja virtapankit. Näin työmukavuus paranee, työteho kasvaa ja siivous on rutkasti helpompaa.

Taulut ja julisteet avartavat tilaa

Varsinkin ikkunattomassa, tai matalalla olevassa tilassa on helposti ahtauden tuntua. Silloin yksi vaihtoehto tilan tunnun lisäämiseksi on julisteet ja taulut. Niitä hankkiessa kannattaakin suosia luontoaiheita tai esimerkiksi paikallisia paikkoja tai vaikka kuvia suurimmista kaupungeista ja nähtävyyksistä. 

Esimerkiksi taulut tai Julisteet Helsinki , Tukholma, Lontoo tai New York aiheisina ovat suosittuja sisustuselementtejä luoden elävyyden tuntua. Taulut ja julisteet ovatkin edullisia ja todella helppoja vaihtoehtoja remontoinnin tai muiden isompien sisustuselementtien sijaan. 

Luontoaiheiset kuvat ovat hyvä keino rauhoittua ja virkistää mieltä. Talvella kesäaiheiset ja kesällä talviaiheiset kuvat tuovat hyvää vaihtelua olemassa olevaan ulkomaailmaan. Myös eläinaiheiset kuvat voivat olla hyvä ratkaisu, esimerkiksi omasta lemmikistä teetetyt kuvat ovat varmasti yksilöllisiä.