Rakenna oma kesäkeittiö

Kesällä grillaaminen ja ruoanlaitto on parhaita asioita, mitä voi tehdä ulkona. Tänä kesänä projektina oli rakentaa kesäkeittiö, joka oli todella helppo toteuttaa, ja sen pystyy kuka vain tekemään. Jos on enemmän nikkarointi taitoja, voi kesäkeittiöstä tehdä todella näyttävän mutta helppo ja yksinkertainen kesäkeittiö valmistuu nopeasti ilman suuria investointeja.

Suunnittele pohjakuva

Kesäkeittiön rakentaminen alkaa suunnitelmasta ja pohjakuvan tekemisestä. Piirrä keittiön mitat paperille ja suunnittele, mihin haluat asettaa keittopaikan ja muut tarvittavat asiat, jotka voivat olla säilytystilat keittiövälineille ja esimerkiksi pesupaikka. 

Seuraavaksi piirrä ympärille kesäkeittiön alueen reunat, jotka ovat tiloja suuremmat, jotta keittiössä mahtuu työskentelemään ja liikkumaan.

Valitse materiaalit keittiöön

Kesäkeittiön pohjan materiaalit on valittava ensin. Voit tehdä keittiön pohjan mistä tahansa materiaalista mutta suosituimmat ovat yleensä valettu betoni, kivetty alue tai puusta rakennettu pohja. Pohjamateriaali riippuu pitkälti myös siitä, millaisen keittiön aikoo valmistaa. Jos keittopaikkaan tulee valmis pallogrilli tai kaasugrilli, toimii pohjana hyvin myös puusta tehty pohja. Jos keittiön aikoo valmistaa harkoista tai tiilistä, on suositeltavaa valmistaa pohja valamalla tai kiveyksen avulla. Tällä tavalla pohja kestää keittiön painon.

Keittopaikan lisäksi keittiöön kannattaa valita työtaso, johon sopii hyvin esimerkiksi kivestä valmistettu työtaso. Se kestää hyvin sääolosuhteita ja suojaa työtason alle mahdollisesti asennettavia kaappeja ja säilytystiloja. Klikkaa tästä ja hanki kesäkeittiöön paistinpannut ja muut kokkaustarvikkeet valmiiksi.

Keittiön kokoaminen

Keittiön kokoaminen käy helposti kun pohja on tehty valmiiksi, pohja valaminen ja kiveyksen tekeminen onnistuu amatööriltäkin. Tarvittaessa voi tähän pyytää ammattilaiselta apua. Kun pohja on valmiina keittiön kokoaminen käy helposti valmiit hyllystöt voi helposti asentaa ja kiinnittää valmiiseen pohjaan ja keittopaikan asennukseen riittää harkkojen tai tiilien muuraaminen paikoilleen. 

Kesäkeittiön ei tarvitse olla rakentamisen taidonnäyte vaan sen tulee olla toimiva ratkaisu, jossa voi valmistaa ruokaa muutamana kuukautena vuodessa. Syksyn tullen kesäkeittiö kannattaa puhdistaa kunnolla ja suojata esimerkiksi pressulla.