Vinkkejä sisustuskuvien ottamiseen

Koti ja sen sisustus on minun ja vaimoni sydäntä lähellä. Koska tiedän, ettemme ole sisustusintomme kanssa yksin, olemme perustaneet Instagramiin tilin, jossa jaamme erilaisia sisustusvinkkejä, inspiraatiota eri materiaalien käyttöön ja eri huoneiden sisustamiseen ja jaamme uusia sisustustuulia ulkomailta. Osallistumme tilin kautta aktiivisesti keskusteluun muiden sisustussomettajien kanssa ja olemmekin saaneet paljon uusia tuttavia sisustuksen ystävistä ympäriä Suomea ja jopa maailmaa! Tässä postauksessa jaan parhaat vinkit siihen, miten ottaa vaikuttavia ja tykkäyksiä kerääviä sisustuskuvia.

Ihan ensiksi kannattaa ottaa haltuun kamera ja tutustua kaikkiin sen erilaisiin ominaisuuksiin. Nykyaikana kännykkäkamerat ovat jo niin hyviä, etteivät ne juurikaan häviä järjestelmäkameroille. Jos kuitenkin haluat panostaa laadukkaaseen kameraan ja oheistarvikkeisiin, löydät parhaat tarjoukset ja asiantuntevimmat arviot Rajala -verkkokaupan sivuilta ja blogista. Olemme vaimon kanssa tyytyneet vielä kännykkäkameraan – kuvausvalot tosin jouduimme Suomen pimeiden olojen takia hankkimaan.

Sisustuskuvia ottaessa yksi olennainen vinkki on laskea kuvakulmaa hieman alemmas. Laskeudu lähes kuvattavan kohteen tasolle, jolloin saat kuvaan syvyyttä ja keskityttyä olennaisimpaan. Sommittelua kannattaa myös miettiä: täydelliset, virheettömät ja symmetriset kuvat harvoin aiheuttavat ihastusta mutta rennot, huomaamattomasti viieistellyt kuvat herättävät usein kommenttivyöryn; täydellisyys voi tuntua kylmältä ja vieraalta kun taas epätäydellisyys tuntuu samaistuttavalta.

Editoinnilla voidaan tehdä paljon. Jos viimeisteltyyn kuvaan on eksynyt sohvan alta pilkistävä villasukka, voidaan se helposti muokata kuvasta pois. Myös erilaisista heijastavista pinnoista näkyvät heijastukset, esimerkiksi kuvaajan hahmo, voidaan helposti muokata pois erilaisia kuvanmuokkausohjelmia käyttämällä. Muokkaus onnistuu kännykän kuvanmuokkausohjelmilla mutta ammattitaitoisinta jälkeä saa ehdottomasti tietokoneen kuvanmuokkaukseen tarkoitetuilla, maksullisilla ohjelmilla.

Toivottavasti tämän blogipostauksen myötä sait kipinän kuvata myös omaa kotiasi ja jakaa parhaat sisustusideat ja vinkit someen!