Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuone on yksi mielestäni tärkeimmistä huoneista, joka pitää tietenkin sisustaa lapsen omia toiveita kuunnellen. Voi olla, että lapsella on paljon visioita ja ideoita oman huoneen sisustamiseen ja villit ideat voivat olla välillä vaikea toteuttaa, koska mielikuvitus keksii yleensä paljon huimia asioita, joiden toteuttamiseen kuluu aikaa. Lue tästä vinkkejä, miten teet hienon sisustuksen lastenhuoneeseen.

Lastenhuoneen voi sisustaa siten, että siellä viihtyy niin pienempi lapsi kuin myös vanhempi lapsi. Tämän voi aloittaa valitsemalla seiniin neutraalin värin, jota ei tarvitse olla maalaamassa joka vuosi uudelleen lapsen kasvaessa. Seinille voi miettiä lapsen ikä huomioon ottaen erilaista ripustettavaa kuten tauluja ja julisteita. Saatavilla on myös monia eri paikkoja, joista ostaa sisustuselementtejä seinille, kuten tässä esimerkiksi sivusto, josta voit tilata hauskoja uniikkeja tarroja ja muita kuvia, joilla seinät voi helposti koristella.

Lastenhuoneessa on yleensä paljon leluja ja niiden sijoittelu, johonkin tiettyyn paikkaan voi olla hankalaa. Yksi tapa helpottaa asiaa on luoda leluille oma tila esimerkiksi huoneen yhteen kulmaan. Kulman voi rajata rakentamalla vanerista kulmaan seinän. Vaneri levy on helppo leikata vaikka linnan muurin muotoon ja maalata mukavilla väreillä. Tämän muurin taakse on helppo asettaa lelut turvaan ja tilaa voi myös käyttää leikkeihin.

Lastenhuoneessa on myös hyvä olla kalusteita, jotka kestävät kulutusta sekä ovat helppoja puhdistaa. Monesti lapset piirtävät ja maalaavat sekä askartelevat ja silloi yleensä kalusteet kärsivät. Jos materiaalit on valittu oikein ne voi helposti puhdistaa ja muita jälkiä on myös helppo korjata. Myös muille kuin leluille on hyvä olla oma paikkansa. Erilaiset askartelu ja piirustusvälineet on parasta sijoittaa niille tarkoitettuun hyllyyn, jossa on riittävästi lokeroita, joihin ne voidaan järjestää.